Dekkingen high speed E-bike verzekering

Bij ENRA kunt u kiezen uit drie verschillende soorten verzekeringen.

WA-verzekering

In Nederland is iedereen die een high speed E-bike heeft verplicht zich te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met de high speed E-bike toebrengt aan anderen. Met onze WA-verzekering bent u per schade tot € 2.500.000 voor materiële schade en tot € 6.100.000 voor letselschade verzekerd. De premie voor een WA-verzekering is gebaseerd op uw leeftijd, postcode, soort voertuig en eventuele no-claim korting.

Diefstalverzekering

Met een diefstalverzekering van ENRA bent u verzekerd tegen diefstal of gevolgschade na diefstal.

Wordt uw high speed E-bike gestolen? Dan wordt er een andere high speed E-bike geleverd via de rijwielhandelaar. Gedurende de eerste 5 jaar volgt een uitkering op basis van de aanschafwaarde, verminderd met het eigen risico van € 50.

Na de eerste 5 jaar verzekeren wij de dagwaarde van de high speed E-bike onder aftrek van het eigen risico van € 50 en de opbrengst van de restanten.

Cascoverzekering

Bent u tegen een paaltje gereden of met uw high speed E-bike gevallen? De schade aan uw fiets is met onze cascoverzekering gedekt. De cascoverzekering is onze meest uitgebreide verzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal, totaal verlies én schade. Daarnaast is pechhulp meeverzekerd. De premie is gebaseerd op de waarde van uw high speed E-bike die is opgegeven bij het aanvragen van de verzekering.

Gedurende de eerste 5 jaar volgt een uitkering op basis van de aanschafwaarde, verminderd met het eigen risico van € 50. Na de eerste 5 jaar verzekeren wij de dagwaarde van de high speed E-bike onder aftrek van het eigen risico van € 50 en de opbrengst van de restanten.

Schade aan uw accu

Bij schade aan de accu geldt een afschrijving van 0,75% per maand.

ENRA Pechhulp (bij cascoverzekering)

Pech zit in een klein hoekje en komt altijd ongelegen. ENRA Pechhulp zorgt ervoor dat u bij pech direct wordt opgehaald (samen met uw fiets) en wordt teruggebracht naar het beginpunt van uw fietsrit.

Onze pechhulpservice repareert uw fiets niet, maar het is een strandingsdienst. ENRA Pechhulp is geldig in Nederland. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Verhaalservice

Verhaalservice is altijd gratis meeverzekerd.

Raakt u betrokken bij een aanrijding en loopt u daarbij door schuld van een ander (letsel)schade op? Wij gaan kosteloos deze schade proberen te verhalen op de aansprakelijke partij. De verhaalservice is vrijblijvend. Wilt u verzekerd zijn van juridische bijstand? Kies dan voor onze aanvullende verzekering verhaalsrechtsbijstand.

Verhaalsrechtsbijstand

Raakt u betrokken bij een ongeval en loopt u daarbij door schuld van een ander (letsel)schade op? Of is de tegenpartij niet verzekerd?

Met onze verhaalsrechtsbijstandverzekering heeft u in deze gevallen recht op juridische bijstand bij het verhalen van de schade. Naast materiële schade aan uw bromfiets of kleding kunt u ook letselschade verhalen op de aansprakelijke partij.

Er is bij deze dekking geen eigen risico.

Opzittendenverzekering

Als gevolg van een ongeval met uw high speed E-bike kunt u of uw passagier blijvend invalide raken of overlijden. Aan deze gevolgen denkt u liever niet, maar als dit gebeurt wilt u natuurlijk wel goed verzekerd zijn. De opzittendenverzekering keert een bedrag uit als de bestuurder en/of opzittende van de high speed E-bike na een ongeval blijvend letsel heeft of overlijdt.

Het verzekerde bedrag bij overlijden is € 5.000. Bij blijvende invaliditeit is de uitkering maximaal € 15.000 afhankelijk van de aard van de invaliditeit.

Kleding en goederen die beschadigd raken tijdens een ongeval vallen ook onder deze dekking. Deze vergoeding bedraagt maximaal € 450 per ongeval.

Er is bij deze dekking geen eigen risico.

Wat is niet verzekerd?

Niet verzekerd is schade ontstaan:

  • Doordat de high speed  E-bike is opgevoerd en daardoor in strijd is met de wettelijke bepalingen.
  • Terwijl de bestuurder niet rijbevoegd is.
  • Tijdens deelneming aan en training voor snel- of behendigheidswedstrijden.
  • Tijdens verhuur, rijles, leasing of gebruik voor vervoer tegen betaling.
  • Aan losse accessoires.
  • Doordat u opzettelijk of door roekeloosheid schade heeft veroorzaakt, of dit met uw toestemming is gebeurd.
  • Door een inbeslagname van de high speed E-bike.

Ook niet verzekerd is schade:

  • Die voor de ingangsdatum is ontstaan.
  • Die het gevolg is van bijzondere afspraken, zoals garantie-, vrijwarings- of boetebedingen.
  • Die op basis van een andere verzekering al wordt vergoed.