Connected E-bikes met een track & tracemodule

Is uw E-bike of elektrische bakfiets voorzien van een geactiveerde track & trace module? Dan kunt u ook kiezen voor de Connected dekking. Deze dekking komt overeen met Optimaal Casco, alleen is de premie lager omdat u korting krijgt op het diefstalgedeelte van de premie.

Let op het is belangrijk dat de track & trace module een door ENRA goedgekeurde track & trace module betreft.
Later op deze pagina vindt u terug welke modules wij accepteren.

U vindt de Connected dekking niet terug op onze website. Wilt u gebruik maken van deze dekking? Dan moet u de verzekering afsluiten via een met ons samenwerkende rijwielhandelaar.

Er zijn extra voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat u de Connected dekking kunt kiezen. Deze voorwaarden leest u hieronder.

Verplichte track & trace Elektrische bakfiets

Is uw E-bike een elektrische bakfiets en is de waarde hiervan € 3.500 of meer? Dan moet uw fiets, voor het afsluiten van een verzekering bij ENRA, zijn voorzien van een geactiveerde track & trace module.

Verplichte track & trace Elektrische fiets vanaf € 4.500

Voor alle elektrische fietsen met een waarde van € 4.500 of meer die na 1 april 2024 bij ons worden verzekerd is een geactiveerde track & trace module verplicht.

Track & trace module moet aangesloten zijn bij onze alarmcentrale

ENRA werkt samen met een aantal gespecialiseerde alarmcentrales. Wordt uw connected E-bike of bakfiets gestolen, dan gaat een opsporingsdienst op zoek naar uw fiets. Alléén de track & trace modules die aangesloten zijn bij deze alarmcentrales komen in aanmerking voor de Connected dekking.

Track & trace module moet geactiveerd zijn

Uw E-bike of elektrische bakfiets kan na diefstal alleen worden opgespoord als u de track & trace module heeft geactiveerd. Dit houdt in dat u een abonnement moet afsluiten bij de aanbieder van het systeem. Het moet gaan om het abonnement inclusief recovery.

Uw E-bike is niet af-fabriek connected, maar u wilt dit wel, wat kunt u doen?

U kunt ervoor kiezen om door een rijwielhandelaar een after-market-systeem in te bouwen. Wij stellen wel eisen aan het systeem wat u laat inbouwen. Op dit moment accepteren wij voor zowel E-bikes als bakfietsen de volgende track & trace modules:

Meer informatie over de systemen, en de eventuele kosten van het systeem en de abonnementen, leest u op de bovengenoemde websites.

Kiest u één van deze systemen, dan kunt u wél de Connected dekking afsluiten. Vraag of uw rijwielhandelaar dit systeem voor u in kan bouwen en de verzekering voor u kan regelen.

Voor welke fietsen kan de Connected dekking afgesloten worden?

Voor de volgende E-bikes en elektrische bakfietsen kan de Connected dekking afgesloten worden:

 • Batavus connected
 • Dutch-iD connected
 • Freebike connected
 • Gazelle connected
 • Huyser connected
 • Lovens bakfietsen
 • Qwic connected
 • Sparta connected
 • Timyo connected (o.a. Van Dijck, Keola, Muon)
 • Urban Arrow connected
 • E-bikes of elektrische bakfietsen waar de GPS-tracker van Tracefy ingebouwd is
 • E-bikes of elektrische bakfietsen waar de peilzender van Loqater ingebouwd is

Andere systemen (zoals bijvoorbeeld Bosch Connect) zijn geen aangesloten track & trace modules. Fietsen met deze modules kunnen niet verzekerd worden met de Connected dekking.

Let op: Vanaf 1 mei 2024 kunnen e-bikes met een PowUnity module niet meer met onze Connected dekking verzekerd worden. Voor al lopende verzekeringen verandert er niets en blijft de dekking 100% van kracht.

Wij zijn continu bezig om nieuwe systemen aan te sluiten.