Dekkingen scootmobielverzekering

WA-verzekering

In Nederland is iedereen die een elektrisch of motorisch aangedreven invalidenvoertuig heeft verplicht zich te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met de bromfiets toebrengt aan anderen. Met onze WA-verzekering bent u per schade tot € 2.500.000 voor materiële schade en tot € 6.100.000 voor letselschade verzekerd.

Verzekeringssticker

Bij de scootmobielverzekering hoort een verzekeringssticker. Op deze sticker wordt onder andere het jaar van de verzekering vermeld. De sticker moet zichtbaar achterop het invalidenvoertuig gemonteerd zijn. U krijgt de sticker na het afsluiten van de verzekering toegestuurd. Uitsluitend mindervalide gebruikers komen voor deze verzekering in aanmerking.

Cascoverzekering

Bent u tegen een paaltje gereden of met uw voertuig gevallen? De schade aan uw voertuig is met onze cascoverzekering gedekt. De cascoverzekering is onze meest uitgebreide verzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal, totaal verlies én schade. Daarnaast is pechhulp meeverzekerd. De premie is gebaseerd op de waarde van uw invalidenvoertuig die is opgegeven bij het aanvragen van de verzekering.

Eigen risico per schade

 • WA-verzekering: € 0
 • Cascoverzekering: € 200

Extra's en aanvullende dekkingen

De basisverzekeringen van ENRA kunt u aanvullen met een verhaalsrechtsbijstandverzekering.

Of u nu voor een WA-verzekering of cascoverzekering kiest, de onderstaande zaken zijn altijd gratis meeverzekerd:

 • Verhaalservice
  Verhaalservice is altijd meeverzekerd. Raakt u betrokken bij een aanrijding en loopt u daarbij door schuld van een ander (letsel)schade op? Wij gaan kosteloos deze schade proberen te verhalen op de aansprakelijke partij. De verhaalservice is vrijblijvend. Wilt u verzekerd zijn van juridische bijstand? Kies dan voor onze aanvullende verzekering verhaalsrechtsbijstand.
 • Hulpverlening bij ongevallen
  Standaard heeft u na een aanrijding recht op hulpverlening. Na een ongeval kunt u contact opnemen met onze alarmcentrale. Zij zorgen ervoor dat u en uw bromfiets worden opgehaald.

Verhaalsrechtsbijstand

Raakt u betrokken bij een ongeval en loopt u daarbij door schuld van een ander (letsel)schade op? Of is de tegenpartij niet verzekerd?

Met onze verhaalsrechtsbijstandverzekering heeft u in deze gevallen recht op juridische bijstand bij het verhalen van de schade. Naast materiële schade aan uw bromfiets of kleding kunt u ook letselschade verhalen op de aansprakelijke partij.

Er is bij deze dekking geen eigen risico

Hulpverlening

Wij bieden 2 soorten hulpverlening:

 1. Hulpverlening na een verkeersongeval of (poging tot) diefstal
  Als u verzekerd bent bij ENRA kunt u rekenen op hulpverlening na een verkeersongeval of als uw voertuig gestolen is of niet meer kan rijden na een poging tot diefstal.
 2. Hulpverlening bij pech onderweg
  Als u een casco verzekering bij ons afsluit, kunt u bij pech onderweg bellen met onze pechhulpdienst en u wordt dan geholpen.